Kalça Kireçlenmesi Tedavisi
Kalça ekleminin yıpranmasına neden olan bir hastalıktır. Kalça ekleminin zarar görmesine ve kalça çevresindeki kemik ve dokuların bozulmasına neden olur. Kireçlenme günlük hayatı zorlaştırabilir bu yüzden kalça kireçlenmesi tedavisi yapılması gereken bir tedavidir. Çoğu zaman belli bir yaş üstünde görülür, ancak genetik faktörler, aşırı kilo, hareket eksikliği ve yaralanmalar gibi faktörler de bu hastalığın oluşmasına neden olabilir.
Kalça Kireçlenmesi Tedavisi Nasıl Yapılır?
Kalça kireçlenmesi olarak bilinen osteoartrit, hareketli eklemlerde oluşan kireç birikimi sonucu oluşan bir durumdur. Tedavisi genellikle non-invaziv yöntemlerle başlar, bunlar arasında: Ağrı kesiciler ilaçlar: Bu ilaçlar ağrı ve şişliği azaltmak için kullanılır.
Fizik tedavi: Fizyoterapistler, eklem hareketliliğini artırmak ve kas gücünü arttırmak için özel egzersizler önerir. Düzenli yürüyüş, bisiklete binme ve yüzme gibi aktiviteler: Fiziksel aktiviteler, kalça kireçlenmesi tedavisi için sağlıklı sonuç elde etmeye yardımcı olabilir. Aynı zamanda eklemleri hareket ettirmek ve kasları güçlendirmek için iyi seçeneklerdir.
Kilo verme: Aşırı kilo, kalça eklemlerinde ağrıya neden olabilir. Kilo vermek, ağrıyı azaltabilir. Kortizon enjeksiyonları: Bu tedavi, ağrıyı azaltmak ve eklem içindeki şişliği azaltmak için kullanılır. Cerrahi: Eğer diğer tedavi yöntemleri etkili olmazsa, cerrahi yollarla yapılan tedavi günümüzdeki en yararlı yöntemdir.
Lütfen unutmayın ki, her hasta farklıdır ve tedavi yöntemi hastanın durumuna göre değişebilir. En iyi tedavi yöntemini belirlemek için doktorunuzla konuşmanız önerilir.
Kalça Kireçlenmesinin Belirtileri Nelerdir?
Kalça bölgesinde ağrı, yürüyüş, merdiven çıkmak veya otururken bile hissedebilir. Eklem içinde şişlik meydana gelebilir. Eklem hareketliliği kısıtlanabilir ve sertleşebilir. Eklem yüzeyi bozulabilir ve deforme olabilir. Eklem hareketlendiğinde ses çıkarmak oluşabilir.
İştahsızlık oluşabilir. Kısa mesafede yürümekte zorluk oluşabilir. Geceleri ağrı oluşabilir. Bir belirtiye sahip olduğunuzu düşünüyorsanız hemen doktorunuzla görüşmeli ve kalça kireçlenmesi tedavisi için uygun olup olmadığınızı test ve tahlil yoluyla belirlemelisiniz.